Снимка: БГНЕС

Бразилският президент Жаир Болсонаро си направи втори тест за коронавирус, който отново се оказа положителен, съобщи самият държавен глава.

Президента твърди, че се чувства добре и не е имал треска повече от седмица. Лидерът на страната отбеляза, че и кръвните му изследвания показват нормални резултати, а процентът на насищане с кислород в кръвта се е покачил до 98. Болсонаро каза, че няма често срещани симптоми като проблеми с дишането или загуба на вкус.
Още по темата
 
Той сподели, че е лекуван с хидроксихлорохин. На 7 юли президентът на Бразилия за първи път съобщи, че е заразен. Тогава той сам разпознал първите симптоми на болестта. 
 
По-рано Световната здравна организация (СЗО) обяви, че спира да тества три лекарства за COVID-19, включително хидроксихлорохин. Изследванията на лопинавир и ритонавир също бяха прекратени.
 
Бразилия е на второ място в света по случаи на заразени от COVID-19. В страната са регистрирани над 1,9 милиона заразени. От тях над милион души са се възстановили, а починалите са 74 хиляди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase