Снимка: БГНЕС

Още двама водещи латиноамерикански политици – от Боливия и Венецуела, обявиха, че са дали положителна проба за коронавирус, предаде "Гардиън".

В началото на тази седмица, бразилският президент също обяви, че се е заразил с COVID-19.
 
Временният президент на Боливия Жанин Анес съобщи, че е получила положителна диагноза за инфекцията. "Дадох положителна проба за COVID-19", написа в "Туитър" дясноцентристката, която дойде на власт, след като Ево Моралес отиде в изгнание. "Добре съм, ще работя в изолация. Заедно ще преодолеем това", допълни още тя. 
Още по темата
А Диосдадо Кабейо, лидер на управляващата във Венецуела социалистическа партия, обяви диагнозата си в социалните медии в четвъртък вечер и добави, че се е самоизолирал.
 
"Ние ще победим!", написа политикът в "Туитър".
 
Тези съобщения бяха направени само два дни, след като бразилският президент Жаир Болсонаро обяви, че е дал положителна проба. Това подчертава до каква степен COVID-19 се разпространява в региона.
 
В Латинска Америка живеят само 8% от населението на света, но близо половината от всички жертви на COVID-19 са от там. В региона бяха регистрирани над 120 000 смъртни случаи от общо 550 000 в света. Там има над 3 млн. потвърдени случая на заразени.
 
Най-засегнатата страна е Бразилия, с 1,7 млн. заразени и над 69 000 смъртни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase