Снимка: БГНЕС
fallback

Две трети от италианските жители не искат да приемат туристи от САЩ това лято, съобщава TheLocal.it, като се позовава на проучване сред хотелиерите и собствениците на къщи за гости в страната. Причината е страх от нова вълна от разпространение на коронавирусната инфекция, която при първата си вълна удари тежко страната, пише БГНЕС.

Oще по темата

Повече от 61 процента от анкетираните заявяват, че не биха приели американски туристи в дома или хотела си. 57% от запитаните не биха настанили туристи от Китай, а 44 процента от участвалите в анкетата няма да са гостоприемни към туристи от Великобритания.

Подобни анкети са направени и сред част от хотелиерите във Франция, Испания, Германия, Дания, Норвегия и Финландия. Настроенията там са същите – между 61 и 79 процента от запитаните предпочитат туристите от САЩ да не посещават страната им, а средно 57% не искат китайски туристи в страната си.

Според други анкети, проведени в САЩ, едва 17% американски туристи са решили да почиват в Италия това лято, приблизително по толкова са заявили и пътуване за лятна ваканция до Франция, Испания или Германия.

Само 9% от италианците планират почивка в САЩ, 6% биха посетили Китай като туристи тази година. Най-предпочитани места за почивка на италианците остават Испания (23%), Финландия (22%) и Норвегия (20%).

Анкетата сочи, че повечето италианци, обаче, няма да почиват никъде това лято. Данните се потвърждават и от по-ранни проучвания на Италианския институт за изследване на общественото мнение, според които над 90 процента от италианците заявяват, че ще останат в страната си през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 12Ами точно така е!!! За 260 смъртни случая, дето са по-малко от всеки грип, Бойко и останалата комунистическа банда взеха над милиард евро, до сега.Ама това са трохи в сравнение с големите играчи от тази световна шашма.А какво били казали медиите, проучванията им и стъкмистиките им, - оставам на баламите като теб.

11

Анонимен

преди 3 години

Да отидем да им кажем на тях,че няма вирус,а? И че всичко е конспирация,за да може Бойко да вземе едни милиарди,а?

10

до анонимен

преди 3 години

Ей къде са тези бежанци от америка,все гледам търся ,ни съм видял нито чул,а дали са велики все тая,но няма гладни хора и** не из-насилват и убиват като в Бг и съдът да ги пуска,да убият още някоя нещастна бабичка или старец,,,е това е америка има ЗАКОН...Но ти няма как да го разбереш

fallback