Снимка: БГНЕС

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след 15 юни. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
По-рано днес правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на месеца, но засега без връщане на мерки.

Министърът заяви, че в моловете се справят много добре с организацията на движение и задължително носене на маски там не е необходимо. Това обаче остава като препоръка на закрити обществени места.

Нищо ново не се случва, просто трябва да се спазва това, което действа в момента, посочи той.

Ананиев информира, че ще отпадне ограничението за пазаруване единствено на възрастни за 2 часа сутрин в следваща заповед.

От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон. Очаква се това първо да се случи за съседните страни като Гърция.

Ситуацията ще продължи да се наблюдава, каза министърът. Ананиев изрази опасения, че се увеличават заразените медици, които днес са с 5 повече.

Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за по-добра организация при футболните мачове след провеждането на първите.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase