Снимка: БГНЕС
fallback

Само един човек е починал от COVID-19 и малко над 100 са се заразили с новия коронавирус в Испания през последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на актуализирани данни на сайта на правителството
.
Общият брой на смъртните случаи в страната е 27 136 от общо 241 550 заразени.

Днес броят на починалите се е увеличил с един, а този на заразените - със 102.
В събота отново бе съобщено за един починал, а новите заразени бяха 164.

Статистическите данни свидетелстват за подобряване на епидемиологичната ситуация, отбелязва ТАСС.

Испания, с население от 47 милиона души, е сред най-тежко засегнатите от пандемията от коронавирус държави. Със забавянето на темповете на разпространението на вируса в страната, властите постепенно разхлабват ограничителните мерки, припомня БТА.

В съседна Португалия през последното денонощие са били регистрирани 342 нови заразени и петима починали, съобщиха здравните власти, цитирани от ТАСС.
Общият брой на случаите на зараза в страната е 34 693.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

доц.Мангъров

преди 3 години

До "Някой си": Уплашко, явно доста неща не са ти ясни. В Испания, а и навсякъде по света, има поне 10 пъти повече заразени, които обаче са безсимптомни и затова не са открити. Айде като ги умножиш тях, тогава дели и ще получиш около 1%. При обикновения грип процента е същия.

8

Някой си

преди 3 години

Така ако някой си направи труда да пресметне колко от всички заразени в Испания са си отишли ще излезе 11,23% което е много много далече от това 0,2 което е за нормален грип(за които има и ваксини и изграден имунитет)Та ето за това си бяха и мерки и маски и всичко. Може да си развивате всякакви конспиративни теории, но цифричките сочат много точно какво се е случило (и от какво за щастие се отървахме .... надявам се) Когато се срещаш с нещо непознато правиш това което са правили другите преди.

7

Анонимен

преди 3 години

И в Швеция е така - само един умрял отчетен вчера по данни от тяхната здравна служба. Worldometer пишат други неща, да се чудиш откъде ги взимат тия данни, след като шведите вадят различни.

fallback