Снимка: БГНЕС
fallback

СЗО за пореден път си промени мнението - вчера организацията обяви, че ще възобнови клиничните изпитания на лекарството против малария хидроксихлорохин за лечение на пациенти с коронавирус.

Oще по темата

"Въз основа на наличните данни за смъртността, изпълнителната група ще комуникира с главните изследователи в процеса относно възобновяване на клинчите изпитания на хидроксихлорохин“, заяви ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеобрифинг.

СЗО прекрати изпитанията с антималарийното лекарство миналата седмица поради опасения, че то увеличава смъртността и влошава сърдечния ритъм при пациенти с коронавирус, които са подложени на лечение с хидроксихлорохин.

По-рано разследване на британския вестник Guardian предположи, че компанията, която е предоставила на медицински списания Lancet и New England Journal of Medicine данни за хидроксихлорохина, разполага само с няколко служители, които нямат научен опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Чавдар Михов

преди 3 години

"Оказа се, че изследването, на което са се позовали, не е рентабилно."Ех, тоя Гугъл преводач - много неграмотен се оказа. :)

21

Анонимен

преди 3 години

Леле, вярно са написали "рентабилно изследване" в подзаглавието. Нямам думи просто колко трябва да си неграмотен, за да го напишеш. Г-жа *** Христова, такова нещо като рентабилно изследване няма. Изследванията биват авторитетни или достоверни, издържали проверка или не и т.н. Рентабилни могат да бъдат само неща, които могат да ти спечелят пари - изследванията не са такива, още повече когато става въпрос за супер-евтино лекарство.

20

KamKam

преди 3 години

Не е обрат,а КРЪГОВРАТ.Маски -да,маски-не,маски-да...Повърхности опасни за пренасяне на вируса,не опасни ,опасни,не..Вируса прелетява 1м,2м,3м,6м...

fallback