Снимка: БГНЕС
fallback

Кметът на столицата на Южна Корея нареди затварянето на всички клубове и барове след появата на нови случаи предизвика опасения от втора коронавирусна вълна, а президентът Мун Дже-ин призова обществеността за бдителност, предава AFP.

Нацията е показана като глобален модел за овладяване на вируса, но заповедта на кмета на Сеул в събота последва нова група от зарази в Итаевон, един от най-оживените райони на нощния живот в града.

Повече от 50 случая досега са свързани с 29-годишен заразен мъж, който е посетил пет клуба и барове в този район миналия уикенд, допълва „Фокус“.

"Небрежността може да доведе до експлозия на инфекцията", каза кметът на Сеул Парк Уон-сун, като добави, че заповедта ще остане в сила за неопределено време.

Провинция Кьонги - която заобикаля Сеул с население от около 12 милиона души - също нареди на над 5 700 развлекателни заведения да преустановят дейността си за две седмици, считано от неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Да идвам

преди 4 години

Няма грижи. Пияните британци да идват насам. Мутрите в бг са безсмъртни. Народът кучета го яли! Важното е да има оборот от фалшив алкохол за мутресите.

44

Tялото

преди 4 години

Бил съм в Швеция и в почти цяла Южна Азия. Дрънкаш глупости. В никой аспект не е изостанала, особено в нивото на хората. Това което предадох като информация е, че Швеция смята че страните които ограничиха заразата ще берат ядове в последствие. На абсолютно същото мнение е и носителя на нобелова награда Майкъл Левит. Същото казва и проф. Йоанидис, който се смята за най-голямото светило в епидемиологията. На същото мнение бяха повечето епидемиолози в ЕС, но им затвориха устите политиците.

43

До тялото

преди 4 години

Значи, ти си мало.умен и пак ще го повторя. Южна Корея никога не е обявявала пълна карантина. Швеция е изостанала със сто години от Южна Корея, ти пак не разбра и не разбра. 100 пъти ти де обяснява, ама ти си т.п и това е. Бил ли си в Южна Корея? Запознат ли си с нивото им на медицински услуги? Как да ти го обясня, за Южна Корея Швеция е същото, каквото е Сомалия за Швеция, с две думи изостанала държава.

fallback