Снимка: БГНЕС
fallback

1955 са регистрираните случаи на коронавирус в страната. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Oще по темата

44 са последните положителни проби. Те са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай).

По думите на доц. Димов причината за увеличението на броя на заразените в благоевградска област е регистрирано огнище на заболяването в село в община Сатовча.

Най-много заразени до момента има в София – 830 души. От всички 1955 констатирани с COVID-19 – 955 са мъже и 1000 са жени.

389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 209 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Баи

преди 3 години

Да се наложи блокада на - софия наи много заразени има тук , за да не се разпространява по цяла бьлгария

168

АнатемаНаСашоНереза

преди 3 години

А СДС-Чумата зарази милиони,които докато скачаха и припяваха като ***:"Кой не скача е червен",СДС-Бацилите ги окрадоха и изкормиха държавицата им.

167

seira

преди 3 години

"КОРОНАКРИЗАТА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!

fallback