Снимка: БГНЕС
fallback

Германия се подготвя за пълно завръщане към нормалния ритъм на живот. Правителството на канцлера Ангела Меркел и 16-те министър-председатели на федералните провинции се договориха да отворят всички магазини и да се възобновят аматьорските спортни мероприятия на открито при определени условия.

"Днес можем да кажем, че първата фаза на пандемията е вече зад гърба ни. Но не бива да забравяме, че заразата не е отминала и че ще живеем още дълго с този вирус". С тези думи канцлерът Ангела Меркел обяви отхлабването на ограничителните мерки.

Тя обаче изрично подчерта, че ограниченията в контактите остават в сила. Заради различното ниво на заразата в отделните провинции техните правителства ще решават поотделно за следващите стъпки. При увеличение на броя заразени с новия коронавирус ограниченията отново ще влязат в сила. Прагът за това е повече от 50 новозаразени на 100 хиляди души в рамките на седмица, предаде БНР.

В основен спор се превърна футболното първенство. За неговото подновяване настояват футболните клубове, а канцлерът Ангела Меркел, известен футболен фен, е резервирана. Неясно остава дали мачовете в първа и втора Бундеслига ще бъдат подновени в средата на месеца без публика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Munchen_DE

преди 3 години

Една кратка сметка. 50 на 100 хил е 500 на милион като единица мярка. От тук например за 7 милиона това прави 3500 за седмица, съответно 500 на ден. Бате Бойко иска да затвори всичко при 100 на ден?Нещо ли не се връзва или пак се опитват да ни стряскат излишно?!

10

Германец

преди 3 години

До българинНа теб нали ти е ясно какъв контингент се поздвизава в пробит "сайт" като днес.бг? Wendelstein и след 100 години ще им е чуждица на повечето тук. Но хубаво, че има и хора като теб. Наздраве :)

9

Анонимен

преди 3 години

Тя вече има план: първата фаза отмина, идва втората !

fallback