Снимка: Pixabay
fallback
Пандемията от коронавирус отмени абитуриентските балове в Албания, съобщи министърът на образованието Беса Шахини на редовна онлайн пресконференция, съобщава вестник "Слободен печат", цитиран от БНР. Шахини смята, че не е възможно да се осигури физическа дистанция между учениците на абитуриентските балове. 
 
По-рано министерството на образованието на Албания, съобщи, че учебната година ще бъде завършена дистанционно. Учениците и студентите да се завърнат в учебните стаи.
 
Училищата в страната бяха затворени на 9 април и ще бъдат отворени през септември, освен за учениците, които трябва да положат матура. До 29 май ще продължи дистанционното обучение за всички ученици, когато ще приключи учебната година или две седмици по-рано от обичайното.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

дедо Ташунко

преди 4 години

Ще си разплета чорапите от мъка за неволите на албанските абитуриенти. М.е.с.т.я.

4

Има изход

преди 4 години

Някои летища в момента не функционират. Там - на открито - могат да бъдат организирани баловете, като се спазва изискването абитуриентите да стоят на разстояние 2 метра един от друг. Хем така по-добре ще изпъкват тоалетите, прическите и т.н. Няма да се сливат в една тълпа. Единствената щета ще е за онези, които искат да танцуват блус. Ще се танцуват само "бързи" танци и ще се вижда кой е добър танцьор.Тъй като май по традиция е дъждовен, може баловете да бъдат отложени за края на месец юни.

3

...

преди 4 години

Тук не се знае. Правителството обслужва интересите на ***-Хотелиер и Ресторантьор и по-скоро би ги оставил. Ще използват желанието на децата да имат по традиция майски бал и ще ги оставят. Няма да изпуснат келепира със сигурност.Също както ще стане с бригадите в САЩ, и както пратихме сезонни работници в UK и Германия насред пандемия.

fallback