fallback
 
Американският президент Доналд Тръмп спря вноските на САЩ към Световната здравна организация, заради "многото допуснати грешки" по време на пандемията от коронавирус. Тръмп настоява да бъде потърсена отговорност на СЗО за провалите в реакцията на кризата. 
 
"Не смятам, че трябва да говорим за пари, в случая става въпрос за спасяването на човешки животи. Тръмп  е взел решение, може би по вътрешнополитически причини, да замрази за момент финансирането на СЗО до установяването на истината. От първия момент СЗО работеше не само с китайските власти, а със здравните власти на целия свят, за да се опита да минимализира щетите от тази епидемия", каза доц. Михаил Околийски в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той изтъкна факта, че пандемията първоначално беше епдемия и не се знаеше много за вируса. 
 
"С времето се разбираше все повече, цялата тази информация СЗО я споделеше със световните лидери. Това, че някои страни членки на СЗО, като Италия, Испания, САЩ се оказа, че не са подготвени не мисля, че е вина само на Световната здравна организация. Още след първата епидемия от SARS страните бяха помолени да засилят системите си на общественото здраве, да имат достатъчно интензивни легла в болниците", допълни доц. Околийски.
 
Той допълни, че лидери от някои държави са заявили, че сега е моментът да сме солидарни и да се обединим, така че да можем да спасим човешки животи, а не да се предприемат мерки, които имат съвсем различни цели. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

да се закрива сзо оон и всеки за себе си, нека по силния победи в войната и вземе всичко

8

Факт

преди 4 години

Виновна е алчността и стремежа към максимална печалба на всяка цена. Всички останало са следствия на това.

7

Що не замълчиш

преди 4 години

СЗО и спонсорите и са виновни защото едва ли не рекламирана вируса и създаваха паника в световните медии!Спрете вноската за СЗО!

fallback