Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удължи срока на забрана за провеждане на спортни мероприятия до 13.05.2020 г. със своя заповед.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на България, се преустановява до тази дата провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

Преустановени са и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Заповедта е издадена във връзка със заповед на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

Не само за спортен, но и за здравен министър става.

31

Анонимен

преди 4 години

Това спортния министър ли е или ..военния ?!!Омотах се !Преди ,какво ..спортни .,мероприятия ima6e ?!!

30

Анонимен

преди 4 години

Спорта помага за здравето на народа. Като ни обездвижиш да не станем по здрави.? Тоя вирус ще си циркулира още дълго. 7 милярда народ как се затваря за няколко месеца?

fallback