Снимка: БГНЕС
fallback
Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче обяви, че по време на великденските празници в страната се налага пълна забрана за движение на гражданите, съобщава информационният портал Плусинфо, цитиран от в. Монитор. 
 
"Смятам, че по време на религиозните празници е много трудно да се контролира ситуацията, ако е разрешено движението. Затова по празниците ще бъдат прилагани същите мерки, които важат и за уикендите", каза Филипче на вчерашната пресконференция в Скопие.
 
Премиерът Оливер Спасовски заяви, че тази година вярващите ще отбележат Великден по домовете си. Забраната ще важи и за Рамазан. 
 
"Това няма да ни направи по-малко вярващи, а ще помогне да подсилим духа си, защото съзнаваме, че така спасяваме живот", каза Спасовски. 
Oще по темата
 
Главата на на Ислямската религиозна общност Сулейман Реджепи отправи заплаха към вицепремиера Буяр Османи и властите, че ще оттегли призива си за защита от пандемията, ако Ислямската общност не получи помощ от правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Tака се прави, а у нас преговарят със светия синот срамота. Нямали право да затворят църквите. Ами да не ги затварят да въведат полицейски час за 72 часа и никои да не може да излиза абсолютно никъде по никакъв повод. Движение само за линейки полиция пожарна и армия.Всички полицаи и всички военни на улиците в гадовете през сто метра по един и отворили се врата на жилищна сграда директно арестуват. Така се прелага изолация а не с пожелания.Защо трябва да се стигне до положението на Ню Йорк за да се предприемат адекватни мерки?

4

Питащ

преди 4 години

Значи, даже в С. Македония може да се затворят църквите по празниците, но в България - не! Защо се позволява на БПЦ и нейните фанатизирани служители да въртят на пръста си правителството и да застрашават здравето на целия народ - вярващи и атеисти? Защо премиерът-популист се прави на свръх-набожен и не наложи на БПЦ да спазва законите в страната, вкл. Закона за извънредното положение?!

3

Анонимен

преди 4 години

Ако беше до комунистите от ОП това щеше да е и тук.

fallback