Снимка: БГНЕС
fallback

"Мафията в Италия просто чака поредното финансиране от Брюксел." Това пише германският вестник Die Welt за финансирането от Европейския съюз, за което една от най-засегнатите държави от коронавируса моли. Естествено, Италия реагира остро на този коментар.

"Страните в ЕС обезателно трябва да си помагат в кризата с коронавируса. Но не е ли хубаво да има лимит? Не трябва ли да има някакъв контрол?", започва статията в Die Welt, а след това продължава: "Мафията в Италия просто чака поредното финансиране от Брюксел."

Министърът на външните работи в Италия Луиджи ди Майо бе възмутен от написаното. "Die Welt, важен вестник в Германия, настоява Европа да не помага на Италия, защото "мафията чака пари от Брюксел", каза той пред медии.

"Италия днес оплаква жертвите на коронавируса, но е страдала и още страда за жертвите на мафията", добави  Луиджи ди Майо и настоя властите в Германия да се извинят за този коментар.

Фабиана Дадоне, министър на италианското правителство пък заяви: "Не трябва да поставяме хората под общ знаменател.  Да имаш смирение и да се извиниш, е в основата за реципрочни и уважителни отношения."

Мара Карфаня, вицепрезидентът на Камарата на депутатите, каза: "Очакваме ясно осъждане и извинение. Италианците не са членове на мафията и се борят с COVID-19 с високо вдигнати глави."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Италианците пак обидени, като техния министър председател измамник, който също беше обиден, че го обвиниха, че е имало дай ми- на ти с рашките при тая "помощ" срещу ходатайство заа отпадане на санкциите. Много обиден, милия.

29

Христо Христов

преди 4 години

@18Ти не, но 2008-2010 г. всички ес банки поискаха и държавите и ецб пуснаха печатниците и им платиха борчовете.

28

Анонимен

преди 4 години

Италия май ще е втората държава, която ще напусне ЕС.

fallback