Снимка: БГНЕС
fallback

Американският щат Ню Йорк задмина Италия, като съобщи за повече заразени от коронавирус и се нареди на второ място след Испания по данни на Ройтерс.

В щата има регистрирани 138 836 случаи, а в Италия - 135 586. Общо в САЩ има 380 000 случаи на зараза и 11 800 починали от COVID-19, съобщава БТА.

Франция пък премина днес прага от 10 000 смъртни случаи от COVID-19, като регистрира още 597 починали през последните 24 часа в болница, което е най-голямото число от началото на епидемията, съобщи директорът на управлението по здравеопазване Жером Саломон, цитиран от Франс прес.

От началото на март са регистрирани 7091 починали в болница, а в старчески домове - 3237, с което смъртните случаи стават общо 10 328, уточни Саломон на редовен брифинг.

Така Франция стана четвъртата държава, в която десетхилядният праг на починали е преминат след Италия, Испания и САЩ, съобщи Ройтерс.

Процентното увеличение на смъртните случаи в Испания през последното денонощие е 5,7 на сто, което е наполовина от това преди седмица. Последните починали са 743, но все още има надежда, че националната карантина скоро ще бъде отслабена. Общият брой заразени е 140 510 - най-голям в Европа и втори след САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

direct

преди 4 години

Сега им се връща , вирусът е тяхно дело,онзи рижавия психопат много лошо говореше Европа сега е като Китай корона вирус е по цяла европа това е заплаха за Америка и затвори врати...Господ Вижда всичко

8

One

преди 4 години

И к'во с'а американците направиха вирус и го пуснаха на китай. Китайците заразиха целият свят и се оправиха, а американците тепърва ще има да го ядат дебелия.

7

В.Узунов

преди 4 години

Има Алла значи.

fallback