Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Рекорден брой смъртни случаи за едно денонощие във Франция. За последните 24 часа починалите са 833-ма - най-високото ниво от избухването на пандемията в страната. Така общият брой на жертвите на заразата е близо 9000.

В Италия за последното денонощие жертвите достигнаха повече от 630. Лъч надежда се вижда само в намаляването на броя на хората в интензивните отделения. Властите на Ботуша отпускат 400 милиарда евро за подпомагане на засегнатите от кризата предприятия, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Испания се наблюдава лек спад в броя на починалите. Въпреки това страхът продължава да е основното чувство сред населението, а градовете са пусти и призрачни. Наложените ограничения остават в сила.

Пуста изглежда и една от най-популярните туристически дестинации - остров Майорка. Марко Видал се намира в курорта Кала Бона на 70 километра от столицата на Балеарските острови. Той споделя, че за първи път вижда толкова туристическо място в този навяващ тъга вид.

Сериозно продължава да е положението и в испанската столица Мадрид. Пандемията от коронавирус оказва силно влияние върху икономиката на страната. Само за миналия месец в Испания са регистрирани рекорден брой безработни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Ало ало тук Мадрид всичко е спокойно няма хора по улиците и луната е чудесна,тук при нас е прекрасно.

15

1

преди 4 години

До Варна"умират уж хиляди, къде са"В крематориумите. Изгарят ги за да не пръскат заразата. Ти кога за последен път ходи да видиш някой в Италия или Испания?

14

Анонимен

преди 4 години

Аууууу колко страшно......Призрака на короната крачи из Европа.....Страх ме е, ще се завия с одеалото....ПС Аман от *** статии.

fallback