Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Лъч надежда в Италия. Броят на смъртните случаи намалява за пореден ден - за последното денонощие те са под 700. Страната е трета в света с най-много болни - близо 125 000, но първа по смъртни случаи. Специално за Bulgaria ON AIR лекар в Северна Италия разказа, че действително има положителна промяна.

Д-р Пау Матео е испанец, който работи като общопрактикуващ лекар в северния италиански град Пиаченца - едно от огнищата на заразата. На д-р Матео се налага всеки ден да работи с пациенти с COVID-19. В последните дни той обаче забелязва промяна.

Самият д-р Матео, който е и влогър, преди два месеца публикува успокояващо видео за коронавируса. Седмици по-късно се извинява и споделя, че е подценил болестта.

И още една положителна новина от Апенините - след две преживени световни войни 104-годишна италианка пребори коронавируса в област Пиемонте. Лечение обаче все още няма в страната, която изпревари Китай по заразени.

А жителите на област Ломбардия, в която беше първото огнище на заразата с коронавируса в Италия, вече ще трябва да излизат навън само с маски или шалове на лицето.

Мерките остават в сила до след Великден, засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Влогър е поамериканчения вариант на българската дума вложител преди първата палатализация( к,г,х преминават в ч,ж,ш) . Идва от думата за женски полов орган, която дума в средновековието е означавала "пунгия" - нещо кожено в което се влагат работи и от там- влага-лище

15

!?

преди 4 години

За да има най-много загинали е доста логично да има и най-много заразени, друг въпрос е че не ги изследват, защото сигурно вече няма достатъчно персонал.

14

ради

преди 4 години

Гого, Гого.... да се покажеш много навътре и се изложи...Влогърът е човек който води видео блог.

fallback