Снимка: БГНЕС
fallback
Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок обяви, че правителството възнамерява до края на април да се правят по 100 000 теста дневно за коронавирус, предаде БНР. Последваха критики към правителството, че се надява да излезе от карантината чрез използването на грешна стратегия. в Обединеното кралство жертвите от COVID-19 вече са почти 3000.  
 
Мат Ханкок, скоро се възстанови след изолация, произведе новина с амбицията за 100 000 теста дневно до края на месеца. В момента в страната се правят по 12 000 теста дневно. Ханкок обяви план, съставен от пет точки за реализация на проекта. Правителството ще обмисли и издаване на "сертификати за имунитет", за онези, които са се възстановили от заразата. Даунинг стрийт обаче ще трябва да отговаря на трудни въпроси, защото мнозина смятат за много спорни предвидените тестове за антитела, за които няма гаранция, че са ефективни. 
Oще по темата

Бавните темпове на увеличение на тестването изнервиха политици и граждани. Бивш министър от Консервативната партия, подкрепил Борис Джонсън в надпреварата за лидерския пост, пожелал анонимност, е цитиран от "Гардиън" да казва, че много хора от партията са разтревожени, както и че рязко може да се промени общественото настроение срещу правителството, ако след Великденските празници хората все още са по домовете си и няма напредък с тестването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

До Хили лайкли 13Хайли Лайкли е държавата *** да остави българските коронни лайнюве и *** на произвола на съдбата отколкото Англия да не се погрижи за гражданите си!

10

Хили лайкли

преди 4 години

Ще ПРОИЗВЖДАТ 100 000 теста. Половината ще продават на локалния пазар, другата половина ще продават на щатите. Сигурно става дума за "Просто бизнес".Там така правят. Не ги разпускат по дачите.А за тестуванрто на хората - това е разход не е бизнес...

9

Анонимен

преди 4 години

Ама те англичаните не правят 100 000 теста, те ЩЕ правят. Тестването е пълно фиаско,хората са бесни. Днес две млади мед. сестрички си отидоха там на 38 и 36. Просто за тях е опасно. Най-вероятно и БЦЖ не са имали, но старото поколение в Англия са ваксинирани, а умират. Много по-заразени са от нас. Това е истината. Не лягайте на ваксината. Децата на Италия и на Испания, също не са ваксинирани, но някак си ги пожалва. Явно е до възраст , до брой болни и до количество вирус (лекари, сестри)!

fallback