Снимка: БГНЕС
fallback

Ултрарелигиозните евреи не спазват карантината и масово се разболяват от коронавирус. Властите в Израел се принудиха да пращат полицейски екипи, облечени в защитно облекло, които арестуват вярващите по улиците на Йерусалим и други градове.

Данните сочат, че отказът на ултрарелигиозните последователи на юдаизма да изпълняват разпоредбите, ги прави една от най-засегнатите общности. Те са малко над 10% от населението, но в една от големите болници край Тел Авив са 60 на сто от заразените.

Тези евреи често са повод за напрежение в израелското общество. Не ходят войници и често не работят, като разчитат на социални помощи за многочленните си семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

ултрарелигиозните последователи на юдАизма :)Тия са ударната група за завземане на араябсите селения - ако си отидат нема кой се плоди по завзвтите територииЗакъсаха го евреите.

31

Анонимен

преди 4 години

До Ром"сАма така е, защото те си имат изначална защита. Както при кулите на 9/11.

30

Хан Крум

преди 4 години

Мислех, че всички евреи са много работливи хора тъй като от една дива пустиня са направили райска градина и са изградили завидно добра държава. Това не става без сизифови усилия. Обаче тези ортодоксали по манталитета си и липсата на всякаква дисциплина и отсъствие на желание за труд разчитайки държавата да храни многобройните им семейства по нищо не се отличават от нашите индийци - само дето са малко по бели. Но религиозният фанатизъм за тях е извинение за мързела.

fallback