Снимка: БГНЕС
fallback

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици заради липсата на пътници в условията на извънредното положение.

Oще по темата
За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър Росен Желязков от бранша настояват държавата да приеме пакет от мерки за подпомагане на бизнеса.

Липсата на пътници, наложена заради забраната за придвижване между градовете, обрича транспортния бизнес на фалит, редица фирми вече са преустановили дейността си, обясни Милтенова пред БНР.

Затова от бранша настояват държавата да предприеме бързи действия за спасяването на бизнеса, каза още Милтенова и уточни: "Да се намерят компенсаторни механизми, да се осигури спешно финансиране за оборотни средства под формата на кредитиране".

Мярката "60/40" не е приложима за превозваческия бизнес, каза още Милтенова.

"Няма да сработи, реално шофьорите са на работа. Ние можем да поискаме мярката само, ако на тези хора е издадена заповед да преустановят своята дейност. Шофьорите, които обслужват градските и слабо населените места, също не могат да попаднат в обхвата на тази мярка", обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Да го духат, особено тия дето не плащат на шофьорите си.

29

Истина

преди 4 години

Здваве, здраве, ама като останеш без пари друга песен ще запеете. Всеки си знае себе си. Никой в магазина не те пита, кой е президента и министър-председателя, а на касата ти искат парички... За маска, за кво ли не и ако нямаш пищовче...

28

Anonimen

преди 4 години

Когато Милтенова започне да плаща данъци и да осигурява шофьорите си на реалния доход, не на 4 часа, не на минимална заплата, тогава може да иска пари от държавата. С години в този сектор потъват милиони, ако не и милиарди, а сега искат помощ. Защо?!? Нали сте по-големи от държавата?

fallback