Снимка: Община Бургас
fallback

Математически модел под формата на графика ще показва броя на хората, които са поставени под задължителна карантина, наложена във връзка със заболеваемостта от CОVID-19 в Бургас, съобщиха от Общината.

Графиката ще дава точна представа за броя на лицата под задължителна карантина. Такива са хората, които се завръщат от страни с висок риск на заболеваемост от коронавирус като Англия, Германия, Франция, Италия, Испания и други и хора, които са били контактни на лице с доказан случай на коронавирусна инфекция.

Oще по темата

В тази графика функция със син цвят (синята стрелка) ще онагледява общия брой на карантинирани хора. Той се получава като към текущия брой на лицата под карантина се добавят новопоставените под изолация за деня и се извадят тези, на които вече е свалена карантината.

Под нея червена стрелка ще показва само броя на хората, поставени под задължителна карантина за съответния ден.

Данните за графиката се получават в Община Бургас всеки ден от РЗИ-Бургас и ОД на МВР-Бургас, а основната им цел е на тяхна база общински служители и служители на органите на реда да проверяват на адрес карантинираните лица.

Всеки ден ще се качва актуалната графика, онагледяваща новите случаи на лицата под задължителна карантина. Графичният модел ще бъде качен на официалната страница на Община Бургас - www.burgas.bg и всеки, който иска, ще може да се запознае с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Истината е, че няма значение колко са влезли в България след първия заразен. По - скоро има - в рамките на максимум 1 месец ще са 20 000 заразените. Тоест, болестта ще дойде с най - много 1 месец закъснение пред твоята врата. Но така или иначе ще дойде. Защото и в България има прилепи и домашни животни. И туристи. И кораби и товари и каквото се сетиш.

10

Анонимен

преди 4 години

Тази графика не е математически модел, а графично представяне на статистическа информация ;)Поне си вземете някой консултант да ви консултира за нещата, дето не ги знаете. Вярно, журналистиката не е точна наука. Не ви е нужно да знаете разликата между математически модел и графично представяне. Която е ОГРОМНА ;)

9

Анонимен

преди 4 години

С математически модел не можеш да следиш кой спазва и кой не карантината ;)))

fallback