Снимка: flickr
fallback

В перспектива изграждането на механизми за работа от дистанция би могло да спести ресурси на фирмите и да направи работния процес по-устойчив на сътресения. Такава теза изказа Георги Първанов, който е член на управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора пред БНР.

По думите му макар и първоначално това да е свързано с допълнителни разходи и неудобства, в бъдеще ще донесе ползи.

Той апелира фирмите да не избързват със съкращенията, защото освен всичко останало, това вреди на имиджа им като работодател.

Пандемията от коронавирус постави в извънредно положение и работодателите, като ги притисна спешно да въведат дистанционната форма на работа.

Част от бизнеса, особено клоновете на международни корпорации, отдавна имат опит с това и разполагат с готови механизми за работа от разстояние. За други обаче неочакваната ситуация е истински шок и предизвикателство, към което трябва да се адаптират буквално в рамките на няколко дни.

Шоковото преминаване към работа от вкъщи изисква и инвестиции, тъй като отделните компании използват различни софтуери за поставяне на задачите и отчитане на резултатите, за проверка на изработеното време и таблици за извършената работа.

Използват се и телеконференции, но всички тези промени в началото изискват ресурс, финанси и много добра организация. В края на краищата всичко опира до съвестта на служителите и тяхната отдаденост към компанията и работата, която вършат, разясни Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

az

преди 4 години

фирмите ще се справят като хлопнат кепенците , ама ми е по интересно държавата откъде ще намери пари - един път ще трябва да има пари от някъде за да покрие липсата на приходи от тези фирми и един път ще трябва да плаща обезщетение за безработица на доста народ ,който заради грешни решения остана без работа. Та май призива не е призив а чиста молба

6

24530

преди 4 години

в момента имаме стотици хора, изнесенида работя от вкъщи, вкл. телефонни агенти продажби и поддръжка. да, имаше 3-4 дни проблеми за изчистване по свързаността, наложи се извънредна работа за IT отдела.да, продуктивността е по-ниска като няма кой да ги наглежда и вършат и домашна работа.и пак е по-добре от това всички да бъдат пуснати като сезонните работници в турИзъма. лошото е, че не можете да изнесете реално производство, което носи най-много добавена стойност, да се работи удома.

5

На пазар

преди 4 години

Търся зидари и заварчици за работа онлайн.

fallback