Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китай реагира гневно, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече в Тwitter коронавируса „китайски“, предаде Би Би Си.

Говорител на китайското МВнР предупреди, че САЩ трябва „да си гледат собствената работа“, преди да слагат етикет на Китай.

Oще по темата

Първите случаи на COVID-19 бяха регистрирани в края на миналата година в китайския град Ухан.

Но миналата седмица говорител на китайското външно министерство сподели теория на конспирацията, според която американските военни са занесли заразата в региона.

Предположението без доказателства накара американският държавен секретар Майк Помпео да поиска Китай да спре да разпространява „дезинформация“, докато се опитва „да прехвърли вината“ за пандемията.

Дотук в целия свят са регистрирани над 170 000 случая в световен мащаб, над 80 000 от тях в Китай.

Днес обаче Пекин съобщи, че за деня е установен само един нов случай в Китай и че всички останали нови са внесени в страната, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

от Гьоро

преди 4 години

До ФюрераДобър и МНОГО верен коментар.

70

Анонимен

преди 4 години

До българинКаскетино, защо се срамиш да се наречеш копейкаджия? Времената са трудни, срамна професия няма, нали така другарю?Сега по същество, самите чайници се халят тук youtube/watch?v=ovnUyTRMERI&feature=youtu.be&t=139 как изледват от 12г. вирусите по прилепите в Уханската био лаборатория, само 2200+ са намерили и очвидно 1 са изтървали....., за сега. Какви американци, какви 5 копейки те гонят.

69

Мизийски

преди 4 години

Смъртоносните епидемии тръгнали от Китай са десетки. Ето последните шест - ТОРС, Азиатски грип, Вирус Херпес B, птичи грип, свински грип и коронавирус. Най-пагубна и най-известна обаче е чумата. Черната смърт се е зародила по улиците Гуанджоу и е пренесена от монголските орди до Европа през през 1347 г. Тя отнема живота на 40% (според някои източници 50%) от населението на нашия континент. Гризачът, върху който тя паразитира е черният плъх. Както повечето от нас знаят китайците са най-мръсният н

fallback