Снимка: БГНЕС
fallback

Китайските медицински служби започнаха да търсят доброволци за своите клинични изпитания на ваксината за коронавируса, предава TACC. Tова обяви официалният представител на китайската Академия по инженерни науки Уанг Дзунчи на пресконференция.

Oще по темата

Той заяви, че в момента се изготвя документацията за получаване на регулаторно одобрение от Пекин за започване на клиничните изпитания за ваксината.

"Развитието на ваксината напредва със сравнително бързи темпове. (Разработчиците на вкасината) вече са подали заявления за клинични изпитвания до Държавната администрация по храните и лекарствата и се готвят за започване на клинични изпитвания, набират се доброволци", каза той, допълва "Фокус".

По-рано от Китайската академия за медицински науки заявиха, че досега в страната за разработени осем ваксини за новия коронавирус, някои от които са били успешно тествани на животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Николай

преди 4 години

Искам да съм доброволец за тази Ваксина, опитах да се свържа с хора от Великобритания защото и там търсят доброволци за ваксина и ще се оправя с английския, но никой не ми отговаря, моля ако някой знае нещо да ми каже, не мога да стоя безучастно и да гледам по телевизията как умират хора, искам да направя нещо повече

13

Анонимен

преди 4 години

Могат да поканят Домусчиев, хем веднага ще разберат дали ваксините действат.

12

Анонимен

преди 4 години

"досега в страната за разработени осем ваксини за новия коронавирус, някои от които са били успешно тествани на животни."Под успешно се разбира, че животните не са умрели. Това предполага че и тестовете върху хора няма да са фатални.

fallback