Германската биотехнологична компания BioNTech и китайската фармацевтична фирма Fosun Pharma са готови да започнат в Китай клинични тестове и изпитания на коронавирусна ваксина до края на април, разкриха в понеделник от двете компании.

"При одобрение от регулатора компанията Fosun Pharma ще предложи ваксината на пазара в Китай, като BioNTech запазва пълните права за разработване и комерсиализация на ваксината в останалия свят", се посочва в изявление на BioNTech.

Още по темата

Fosun Pharma ще плати до 135 милиона долара авансови и потенциални бъдещи инвестиции и процентни плащания към германската компания, докато двете фирми ще споделят бъдещи брутни печалби от продажбата на ваксината в Китай, предаде БНР.

По-рано стана известно, че в САЩ днес ще започне клинично тестване на ваксина срещу новия коронавирус. Първият участник в тестовете ще получи експерименталната ваксина в научния институт Кайзер Перманент в Сиатъл.

Клиничното тестване е финансирано от националните здравни институции. Представители на американските здравни власти посочиха, че за регулаторното одобрение на потенциална ваксина ще е нужно време между година и година и половина=
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase