Снимка: БГНЕС
fallback
Чешкото правителство реши да въведе от днес общонационална карантина, която ще продължи до 24 март, съобщи премиерът Андрей Бабиш.
 
Съгласно новите по-строги мерки хората ще могат да излизат от домовете си единствено за работа, покупки и други необходими действия.
 
"Взехме решение да ограничим свободното движение на гражданите, за да попречим на разпространението на коронавируса" в Чехия, заяви Бабиш. Той добави, че правителството препоръчва тези, които могат, да работят от домовете си или да си вземат отпуск.
 
В Чехия са потвърдени 293 случая на коронавирус, в страната няма смъртен случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Sichtpunkt

преди 4 години

Само можем да ги поздрави, чехите имат отговорно правителство.... В Чехия са потвърдени - 293- случая на коронавирус, в страната няма смъртен случай.В нас случаите са 51!! А смъртните случаи са "благодарение" на акъла на българите - чакали да се свари боба и чак тогава!

4

До 1

преди 4 години

Правителството си е правителство навсякъде-въвежда карантина и трябва да се изпълнява.Проблема е в манталитета на хората ,тук той е на принципа,,ОН ЧЕ МИ КАЖЕ" и всеки си прави каквото иска.До всеки не може да се постави полицай,а просто трябва да се съобразява с обстановката......Погледни в сайтовете,колко много сте дървените философи. И то основно от 16 до 40 годишните.

3

Анонимен

преди 4 години

И тези се подчиниха на ББудиста, който преди седмица заповяда "Затваряйте всичко!"

fallback