Снимка: БГНЕС
fallback

На задържаните контрабандни маски на границата тепърва ще бъде изясняван произходът, каза вътрешният министър Младен Маринов в парламента.

След тази процедура, както за всяка друга контрабандна стока, и тези маски ще бъдат одържавени и ако е възможно, ще бъдат използвани.

При два опита за незаконен износ са заловени над 27000 маски.

По думите му имало е затруднение с личните средства за защита, но след пристигането на пратка от Турция нещата се нормализират. Те ще бъдат раздадени приоритетно, уточни Маринов.

В ход е и българско производство на маски и защитни облекла с цел да не внасяме отвън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Скептик

преди 4 години

Е да, нали Виденов не искаше да влезем в НАТО и затова го фалираха свои и чужди от ЦРУ, МВФ, Сорос... Тогава ни излъгаха че без НАТО няма ЕС. Ами да не би Виденов да направи болниците търговски дружества?

7

R

преди 4 години

До СкептикНе ти е виновен другаря Костов. Виновен ти е другаря Виденов. Спомни си Виденовата зима и се запитай защо дойде Костов. И се запитай как всички приватизирани предприятия са в ръцете на комунистическата върхушка ???

6

Всъщност

преди 4 години

Жалкото е, че и всички маски от България да бяха изнесени, на Китай ще им стигнат за един средно голям град някъде до обяд на втория ден. Но цената е да оставиш цяла една държава в паника за маски, включително и болници. Непреодолимото желание на дребни тарикати да изкарат едни къси пари за нула време доведе именно до този резултат. Работя във фирма за такива изделия и са ми се обадили поне 30 човека с изречението Абе дай да намерим маски, че тука един иска да изнася. Дава добри пари.

fallback