Снимка: БГНЕС
fallback

Поставиха цяла Италия под карантина. Преди минути премиерът Джузепе Конте обяви извънредните мерки за справяне с коронавируса. Той посъветва хората да стоят по домовете си и да пътуват само за работа и при спешен случай, съобщи Нова тв.

Всички обществени събития са забранени. Общественият транспорт ще продължи да работи, но училищата и университетите остават затворени. Всички спортни събития, включително футболните мачове от "Серия А" се отменят.

Броят на смъртните случаи от епидемията в Европа вече е над 500, след като бяха регистрирани нови 97 смъртни случая в Италия, предаде Франс прес.

Италия е европейската страна, която е засегната най-сериозно от новия коронавирус. Починалите там от началото на епидемията са 463, съобщиха днес италианските власти.

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса в Италия вече е 9172, предаде Ройтерс. Расте обаче и броят на оздравелите - те вече са 724. За сравнение, ден преди това са били 622.

Според преброяване на АФП от началото на епидемията в Европа са регистрирани 511 смъртни случая: 463 в Италия, 21 във Франция, 16 в Испания, четири във Великобритания, три в Нидерландия, два в Швейцария и два в Германия, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 4 години

До SS ... Ако се продължи с карантините , накрая ще настъпи не само хаос , а всеобщи дефицити на стоки от първа необходимост и ГЛАД . Въвеждането на общодържавни карантини и глобална провокация , държавите сами да си задушат икономиките ! Животът трябва да продължава нормално. Който има да се разболее , ще се разболее. 4 % ще умрат , 96 % ще оздравеят. Това не е причина да лежиш в къщи , да са търкаляш в "карантина" и да заебеш работата.

105

Данте и брат му

преди 4 години

Италианците днес се самоубиха като държава с голяма икономика. "Карантината" е клопка в която те паднаха поради паникьорство и липса на виждащи политици. Италия със сигурност ще изпадне от G 7 и ще се превърне за кратко време в една от бедните европейски страни.

104

...

преди 4 години

За да се обяви ЕПИДЕМИЯ трябва да има 200 болни на 10 000 души население . Такъв процент няма дори в Ухан от където тръгна всичко

fallback