Снимка: Pixabay
fallback

Световната икономика се насочва към най-лошото си представяне от финансовата криза през 2009 г. насам. Нарастващите опасения от влиянието на коронавируса помръчават надеждите за възстановяване, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Преди няколко седмици икономисти прогнозираха, че забавянето на растежа, започнало от Китай, може бързо да се преодолее. След това започна разпространението на коронавируса, което помрачи оптимизма на фона хилядите фабрики, които преустановиха производството си в азиатската страна. След като вече засегнаха веригите на доставка и подкопаха туризма и търговията, огнищата на коронавируса от Европа до Америка заплашват да натежат и на други сектори.

Този четвъртък икономисти на Bank of America предупредиха, че очакват 2.8% глобален растеж тази година. Това е най-слабото ниво от 2009 г. насам. Банката очакваше растежът в Китай да досгигне ниските стойности от 1990 г. Сега прогнозите са, че и американската икономика ще се представи най-слабо за последните 4 години.

Очакванията на Bank of America си противоречат с публикуваните прогнози на Международния валутен фонд от миналата седмица. Фонда сви прогнозата си за икономически растеж от 3.3% през тази година с едва 0.1 процентни пункта и заяви, че продължава да проучва по-негативни сценарии.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Честито на всички купили имоти на зелено и тези дето купиха с ипотеки, за по 15,20,30 години на тези абсурдни, извратени цени на жилищата!

18

До Ядосан

преди 4 години

Еми това е живота. Ти гледаш някаква малка извадка, как живеят някои хора и мислиш, че трябва да си като тях. Точно това те прави нещастен. Така са живели хиляди ходини назад. Така ще се живее. В света над 90% живеят по описания от теб начин. А сега си представи, понеже си здрав прав и мислиш само как всички са щастливи, а ти нещастен, че тръгва (не ти го пожелавам) някакво тежко хронично или неврологично заболяване. Най-малкия ти проблем ще са описаните ти нещастия. Дерзай, такъв е живота.

17

Божие нказание

преди 4 години

Господ си знае работата! Обезверен свят!

fallback