Почитателите на поредицата „Криминалните загадки на госпожица Ъндърхей“ могат да празнуват, защото петата книга „Убийство в камбанарията“ вече е във всички книжарници в страната. Кити Ъндърхей отново е по петите на убиец, а Хелена Диксън и този път ни представя перфектната комбинация от заплетен сюжет, изпъстрен с неочаквани обрати, пленителни герои, британски хумор и уютна атмосфера.

В „Убийство в камбанарията“ се връщаме назад във времето през зимата на 1933 година. Кити Ъндърхей почти се е възстановила след събитията в Ендърли Хол и като че ли емоционалният й хоризонт се очертава безоблачен. Помрачава го само едно – ако не броим натрапчивото чувство, че някой я следи – припламващите искри между Матю Брайънт и някогашната му приятелка, очарователната Джулиет Вандерщрафен.

Ето защо, когато старата дама – госпожица Плендерлийт, е открита мъртва пред прага на дома си, уж жертва на фатално подхлъзване, Кити се заема с разследването на обстоятелствата около смъртта й, за да не мисли за Джулиет и Матю.

Прозорливостта и непогрешимият й инстинкт я отвеждат до камбанарията на местна църква, където открива не отговори, а обесения викарий. И докато Матю е все така в плен на австрийската красавица, убиецът вече копае в църковния двор гроб за госпожица Ъндърхей.

Написана в стила на Агата Кристи и Луиз Пени, цялата поредица на Хелена Диксън ни потапя в атмосферата на Англия отпреди близо 100 години и се превръща в пътешествие, с което читателят ще живее и към което ще се завръща дълго след като е стигнал до последната страница.

Хелена Диксън е родена в Блак Каунти, Англия. След завършване на образованието си работи като медицинска сестра и акушерка. Първият ѝ роман, романтичният трилър „Неща за правене“, е издаден през 2006 г. под псевдонима Нел Диксън и печели в САЩ награда за най-добър съвременен любовен роман в електронно издание. Продължава да пише любовни романи и романтични трилъри до 2014 г. През 2019 г. е издаден романът ѝ „Убийство в хотел „Делфин“ , който поставя началото на емблематичната ѝ криминална поредица „Криминалните загадки на госпожица Кити Ъндърхей“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase