Снимка: Bulgaria ON AIR

Пълният прочит на трагикомичната история "Сестри Палавееви в лабиринта на младостта" е представен вече от Алек Попов. Апокрифният разказ получи висока оценка както от читателите, така и от критиката, още с излизането си.

По думите на писателя, той е решил да включи част, която е написал преди да се заеме със създаването на самия роман.

"Много подробно изследвам своите герои и времето, в което те живеят. Тази част има формата на документален разказ, малко по-различен от останалото. Това придава друга дълбочина на историята. Това е четвъртото издание на книгата, добавил съм нови глави и съм изчистил историята", сподели той в "България сутрин".

Писателят определя романа "Сестри Палавееви в лабиринта на младостта" като история, която те поглъща и е много трудно човек да излезе от нея. Книгата е с отворен финал, а засега Алек Попов не е написал трета част.

"Тази история е като пъзел. Започва с мистериозното им зачатие. Отгледани са от много елитни гувернантки. Дълго време домашно възпитание, после попадат в Първа девическа гимназия - една от най-елитните по онова време. Има много забавни моменти в историята. Проследявам всички учения и каузи, през които тези две млади момичета минават, за да стигнат до съпротивата", разказа писателят пред Bulgaria ON AIR.

По думите му търсенето на смисъла е едно от нещата, които преследват младите хора, а идеята за революция е много силна у младия човек.

"За тях в този бунт има еротичен трепет, действа като афродизиак за младия човек. Това е доста поучителна история и показва как животът намества хората. Това е един урок, който човек трябва да научи сам. Книгата разказва за това как времето дава суров урок на две момичета, които са авантюристичени по дух, но имат честни и добри сърца. Тяхната история е погледната от комичен и парадоксален ъгъл", каза писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase