Снимка: Столична община

Една от най-успешните инициативи на Столичната библиотека – лятната кампания “Зелени библиотеки”, насърчаваща четенето от най-ранна детска възраст и привличаща нови читателски публики, се организира за осма година през август в парковете на София. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
 
За нас беше удоволствие да видим как само за ден 150 нови читатели получиха своите безплатни читателски карти за Столична библиотека, каза заместник-кметът Мирослав Боршош, който присъства на събитието в Борисовата градина. Споделете книга – оставете и вземете любимо литературно произведение, прикани той читателите. В инициативата “Споделени книги – вземи, прочети, върни” всеки може да дари ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземе различно интересно издание.
 
Арт програмата на “Зелени библиотеки” включва срещи с любими поети, които раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо.
 
Библиобусът, който разполага с 1500 тома – нови заглавия от съвременни и класически автори, също е на събитията. От него читателите на библиотеката могат да си изберат книги за дома. Всеки желаещ може да получи безплатна читателска карта.
 
“Зелени библиотеки” се правят от 10:00 ч. до 14:00 ч. и продължават на 13 август (събота) в “Южен парк”, 14 август (неделя) в парк “Св. Троица”, 20 август (събота) в “Западен парк”, 21 август (неделя) в “Зоопарк – София”, 27 август (събота) в “Северен парк”, 28 август (неделя) в парк “Витоша” - пред хижа “Алеко”.


 

Коментари Напиши коментар

5

Наблюдател

преди 7 месеца

Този оправдаха ли го за кражбата на НДК и за заслуга в общината пълководец

4

Анонимен

преди 7 месеца

Имахме такива в Младост, но ги изхочупиха. Идеята е готина за на който му се чете. Аз си взех една книга от там, но така и не отворих и страница. Не ме влекат книгите. Не чета и не съм чел от 7ми клас. 2009г за матурата се подготвих от интернет за седмица заучих кой-кво писал,а темата ми беше нещо за различията между поколенията в няква си творба на Алеко? За щастие бях гледал Биг Брадър 3 предния месец, където Ники Кънчев обсъждаше нещо подобно и го преразказах. - резултат отличен 5.78!

3

Анонимен

преди 7 месеца

За библиотеките добре,но когато се провежда нещо е редно да се погрижат и за *** и да се почиства редовно,затънахме в прахоляк и *** в тая София бе