Снимка: БГНЕС
fallback

Милиардерът и основател на Microsoft Бил Гейтс е написал книга, озаглавена "Как да предотвратим следващата пандемия". Тя предстои да бъде публикувана през май 2022 г., съобщава БГНЕС.

"В книгата описвам конкретни стъпки, които можем да предприемем, за да спрем бъдещи пандемии, но и да подобрим здравните грижи за всички хора по света. Набелязвам уроците, които можем да извлечем от тази пандемия, иновациите, от които се нуждаем, за да спасим човешки животи", написа Гейтс в блога си.
 
Милиардерът обеща да разкрие "редовните си разговори" с лидери в областта на общественото здраве, включително с главния лекар по инфекциозни болести на Америка Антъни Фаучи и генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. 
 
Гейтс ще сподели и "какво е да си обект на конспиративни теории".
 
По-рано Гейтс заяви, че броят на случаите на коронавирусни инфекции в страните ще намалее след вълната от щама Омикрон, като коронавирусът постепенно ще започне да се третира като сезонен грип.
 
Financial Times съобщи, че фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и британският фонд Wellcome Trust отпускат 300 млн. долара на Коалицията за иновации в областта на готовността за епидемии, която също така е помогнала за разработването на програмата Covax за доставка на ваксини в страните с ниски и средни доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 2 години

Тоя е пълна откачалка

52

Майкъл Джексън

преди 2 години

Аз пък написах книга за предпазване на деца от сексуални посегателства! Че има ли някой който разбира тия неща по-добре от мен?!

51

Анонимен

преди 2 години

И ние пишем всички "елити" 3 години под карантина. Тестване с назален ковид тест до кръв - всеки ден по два пъти. След 3 те години ваксиниране и 5 бустера през месец.

fallback