Снимка: ИК "Колибри"
fallback

Руският О’Хенри, рокзвездата на руската литература, достойният наследник на Зошченко и Колцов за пореден път доказва, че умее да разсмива до сълзи.

"Идеалният Че и нови безпринципни истории" включва подборка от "Девойката, която винаги се смееше последна" – десет разказа, хумористични, сатирични, будещи всички разновидности на смеха от сдържано кискане до откровен кикот. Там е и повестта "Идеалният Че" – абсурдната, но не и невероятна история на публикувано в социалните мрежи селфи на идеален, с извинение, чеп, кръстен по-късно на Че Гевара и на наградата, обявена за този, който си го припознае.

В книгата е и поредното оригинално хрумване на Ципкин, който вече е добре известен като писател с необуздано въображение, а именно интерактивната пиеса "Интуиция" – истории от отвъдното на доживели до предълбока старост или преждевременно отишли си от тоя свят индивиди, истории, както читателят може да се досети, забавни и извънредно комични, дори когато будят съчувствие.

Руският писател Александър Ципкин (р. 1975 г.)  е завършил Институт за международни отношения, специалист е по стратегически комуникации, преподава в няколко университета. Издал е шест сборника с разкази, сред които "Жени на непреклонна възраст", обявена в Русия за книга на 2016 г. и достигнала огромни тиражи. Редовно участва и в т. нар. публични "Безпринципни четения".

"Идеалният Че и нови безпринципни истории" е в превод на Пенка Кънева, художник на корицата е Тодор Ангелиев.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

хаве пее и близачи

преди 2 години

четете ли кво публикувате!уволнете сички даже и редактора!!!

fallback