fallback
Български творци ще се срещнат и ще разговарят с ученици в четвъртото издание на Международен литературен фестивал "Варна Лит 2021". Фестивалът ще се проведе от 1 до 5 юни във Варна, а тема на тазгодишното издание е "Герои сега“. 
 
"Не е само за деца този фестивал, той е свързан с разказването на историите, има различни форми, които могат да бъдат разказани. Всяка вечер ще имаме срещи с обществеността на Варна", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR творческият директор на "Варна Лит“ и писател Захари Карабашлиев. 
 
Според него има желание за наваксване предвид обстоятелствата около пандемията. Акцент в срещите ще е разговорът с писателя Георги Господинов, а темата - "Минало, бъдеще, минало".
 
"Тази година сме поканили Здравка Евтимова, Виктория Бешлийска, Мария Касимова-Моасе и други познати имена. Ще имаме думи, китара", допълни Карабашлиев.
 
От думите му стана ясно още, че детското четене започва не просто от първи клас нататък, а много по-рано - още когато децата започват да държат книжки с картинки и на тях им се чете.
 
"Неизбежно е един човек на културата да има гражданска позиция, но въпросът е дали да я заявява на глас или не, как да го каже", допълни писателят. 
 
Той покани всички да посетят и предстоящия Панаир на книгата в София, който започва на 31 май. 
 
"Въпреки обвиненията, че българинът не чете, качествените книги излизат много бързо у нас", обясни още Карабашлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Жената на Карабашлиев-Вера Асенова/Карабашлиева/-близка на Христо Иванов,заедно с него участваше в цирка по регистрацията на ДБ през 2017г. Карабашлиев го публикуват само Дневник и Клуб З-официози на неомарксизма,спонсорирани от Прокопиев. Асенова,дъщеря на военен, част от второ-треторазредния ешалон на номенклатурата,днес лице и радетел на неолиберализма, почитателка на Сорос,хахаха.

2

Анонимен

преди 2 години

Това са писарушки, а не писатели. Обслужващ персонал.

1

Анонимен

преди 2 години

Захари Карабашлиев- *** на Христо Иванов, наемник на Сиела, близки до Прокопиев и Иванов и които му издават плоските глупости с масираната си реклама,а той им се отблагодарява като им ближе задниците!

fallback