Снимка: ИК "Сиела"
fallback

Непознатите лица на българската столица изброява Иван Михалев в "101 отбивки в София".

Новият пътеводител на автора на поредицата "101 отбивки" разкрива скритата красота на столицата както на софиянци, така и на всички гости на града.

Спечелил сърцата на стотици хиляди читатели из цялата страна, авторът на блога Отбивки насочва обектива си към място, чиято красота често забравяме – нашата столица.

Извънредната обстановка приключи, но  мнозина от нас не се отделят от работното място. Все пак за пътешественика, който не напуска София, книгата представлява пътешествие из града.

"101 отбивки в София" включва малко известни, но впечатляващи места в София и близките околности. Традиционните забележителности на града пък, които не бива да се изпускат, са включени по нов начин – с неизвестни, любопитни факти.

Авторът ни показва каква тайна крие във вътрешността си Паметникът на Съветската армия и защо посолствата на Австрия и Италия са разменили сградите си. Обяснява и защо лъвовете на Лъвов мост са без езици и къде се намира позлатената каляска на Мария Антоанета.

 Ще видим и в коя софийска сграда е свирил оркестърът от "Титаник" и на колко години е най-старото дърво в столицата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

До 1

преди 3 години

Защото? Животът си върви и градът се е развивал и ще се развива. След Освобождението София. въпреки хилядолетната си история, е в пъти по-изостанала индустриално и културно от градове като Русе, Сливен, Габрово. Едно кално градче, населено с бежанци и ***, което за 20-30 години става един истински европейски град. Семействата на индустриалци, търговци, писатели от цялата страна се установяват тук. Е, тогавашните "кореняци" не са мрънкали толкова с призиви да се върне жителството от Турско.

1

.

преди 3 години

София има история, но няма бъдеще!

fallback