Снимка: ИК "Сиела"
fallback

Една от знаковите творби на Галин Никифоров – автора на провокативния роман "Тяло под роклята" се появява отново на български език в ново преработено издание.

"Фотографът“ поема отново на своето пътешествие из България, Северна Италия и Южна Кения. Пътешествие и история в историята, в която преследването на мечтата на всяка цена се превръща в най-голямата заплаха за живота.
   
Антон Апостолов е изключителен фотограф, чийто гений му е спечелил солидна репутация. Той тръгва по следите на легендарен ръкопис от XVIII век, в който се описва как може да бъде видяно и заснето лицето на Смъртта. 

Автор на тайнствения документ е средновековният алхимик Нино Голярди, прекарал петнайсет години в Африка в племето на нилотите. Преди да напусне Африка, Нино създава произведение, което накъсва на три части, за да не попадне то никога в ръцете на погрешните хора.

Антон чувства, че е по-близо до това да открие и събере всичките три парчета, отколкото някой някога е бил преди него. Но докъде може да стигне човек в търсене на вечната красота? И какво остава от човека, когато недостижимото бъде достигнато?

На фотографа му предстои да разбере, че... "всеки човек е от племето на Смъртта."

В духа на "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон,  "Фотографът" от Галин Никифоров е майсторски написан и завладяващ роман, който препуска межу жанровете и вековете, за да ви направи част от едно пътешествие към недостижимото.

Галин Никифоров е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите "Умерено нежно", "Добро момче", "Фотографът: obscura reperta", "Лятото на неудачниците", "Лисицата".

Отличен е с наградата "Роман на годината" за “Лятото на неудачниците”, а през 2011 г. печели националната награда "Елиас Канети" за романа "Къщата на Клоуните".

По новелата му "Нощта на мечтите" през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Цецо

преди 4 години

Интересно, ще я прочета...

fallback