Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бунтар, циник, антиконформист, но  и гений  на тълпата - името на Чарлз Буковски често е асоциация за противоречие. Обожаван от едни, и отричан от други, Буковски посвещава живота си на писането, описвайки най-вече низините в битието на човека. 

Неразбран от много във времето, в което живее,  Буковски е един от авторите, който придобива слава на много късна възраст – около 50 години.
 
На 16 август се навършват 99 години от рождението му, припомня Bulgaria ON AIR. По този повод негови почитатели у нас решиха да отбележат датата с нестандартно литературно четене, събирайки се в столичен клуб, който предлага меню с питиета, любими на писателя на фона на музиката на  Густав Малер.

Георги Гаврилов  и Нинко Кирилов,  които изледват творчеството на автора от години са и хората, които  подготвят и книга с нови преводи от  поезията на Буковски, която е по-непозната за българския читател.

Книгата  предстои да излезе догодина за 100 годишнината от рождението на автора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 години

До KiretoМи що не спря на първата като не ти харесва?

27

Kireto

преди 4 години

Прочел съм 6 негови книги и не ме грабна.Не ми харесва начина му на писане и това,което разказва.Не видях гениалност в произведенията му или бунтарство.Разбира се има всякакви хора, та дори такива,при които да повърнеш е гениално.Сцените при Буковски ги има почти пред всеки блок или къща в България,пък срещу тях тихо негодувате.Парадокс,нали?!Иначе вкъщи съм с тоалетна,трето поколение гражданин,ама обичам селски домати-сладки и сочни са, да вметна за хората с вълнения :)

26

хохохо

преди 4 години

До АнонименДа, фамилното име

fallback