Снимка: ИК "Сиела"
fallback

Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин. За него са изписани стотици книги, но днес завесата на тайните му повдига полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих.

Тайната биография на властелина на Кремъл може да научим от книгата "Вова, Володя, Владимир Путин". Творбата ще ни отведе до загадки около деството му и ще проследи как Путин прикрива ранните години от живота си и влиза в полезрението на Борис Елцин. Пътят му продължава до повишението му в директор на ФСБ, а Радлих пише и  за успеха му в омайването на редица западни лидери. Включва и намесата му около падането на Берлинската стена, участието му в управлението на Санкт Петербург, мащабната корупция и контрабанда и стига до потъването на "Курск".

„Вова, Володя, Владимир Путин“ е смазваща черна хроника на руската действителност от последните години на XX век и началото на XXI век.

Авторката е пряк свидетел на политиката на Елцин, на възхода на Путин, както и на случващото се в Чечения. Наричат я "полската Политковская". Курчаб-Радлих също така пише за смазаната опозиция и протестите срещу властимащите в Русия, участвалите пънкарки от "Пуси Райът", подкупването на принца на Монако Албер II, за да се осигури домакинството на олимпиадата през 2014 г., както и пише за убитите Саша Литвиненко, Борис Берзовски, Анна Политковская, Борис Немцов.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Да жувее Русия.добре че е тя та мир има

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Руснаците имат израз: "Карлик, но с таким х--м!", протягат ръка и се пляскат по лакътя!Е, този карлик такова на американците мадъра - измъкна им Крим под носа, направи страховита армия - ракети, подводници, самолети, лазери, а сега работят по гравитационно оръжие.

9

Анонимен

преди 4 години

Хайде стига с диващините! Това, че полякиня може да си развява мръсното бельо, въобще не ме учудва. Польске бидло! Но какво е о между нея Политковская! Явно пишещите и преписващит не знаят нищо по въпроса. Раотилата по мат'ряла, колко си била близка с Литвиненко, че само той е "Саша", а Немцов,например, не е "Боря"?Въобще откъде ви събират такива журналисти?Оставете Русия на мира - така само вредите на господарите си! Просто невероятно е да са толкова тъъпи!

fallback