Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин. За него са изписани стотици книги, но днес завесата на тайните му повдига полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих.

Още по темата

Русия и Китай - с безпрецедентна близост в отношенията си

В изданието "Вова, Володя, Владимир Путин" ще прочетете за загадките около детските години на малкия Вова и какво прави Путин, за да ги прикрие, за влизането му в полезрението на Борис Елцин и издигането му до директор на ФСБ, както и за успеха му в омайването на редица западни лидери.

"Тази книга разбулва много митове, които има около руския президент. Тя е единствената на българския книжен пазар, която до такава степен разкрива истинската му самоличност. Това е така, защото авторката работи с източници, но не просто официални, а собствени. Тя има достъп до информация, който повечето западни журналисти нямат", коментира в "България сутрин" консултантът по книгата "Вова, Володя, Владимир Путин" Атанас Славов.

По думите му книгата е много прецизно документирана и всяко твърдение има бележка към източник. Той обясни, че четивото не е просто пропаганда и спекулация, а разкрива истинските механизми за изкачването във властта в Русия и те не са лицеприятни.

"Ако трябва да преценим дали Путин е идеолог или прагматик, бих казал, че познава железните закони на властта", заяви консултантът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase