На плажа Чезъл" е с участието на ирландската актриса Сърша Ронан. Тук са Сърша и Иън. Снимка: CineLibri
fallback


Иън Макюън открива лично четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri - 2018 с  "На плажа Чезъл". Билети с 25 на сто намаление за шоуто в зала 1 на НДК на 10 октомври от 19.00 ч. вече са в предварителна продажба, съобщават организаторите.

Знаменитият британски творец и общественик, автор на романа и съсценарист на филма, пристига в България специално за откриването на фестивала. Иън Макюън ще бъде удостоен с титлата почетен доктор на СУ "Св. Климент Охридски" и с наградата "Синелибри" за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното.

Шоуто за откриването на фестивала обещава да е зрелищно, съпроводено със специално създадена хореография и видеомапинг, отбелязват от екипа.

След церемонията, на която се очакват официални гости и видни български и европейски кинотворци, ще бъде излъчена най-новата екранизация по роман на Макюън - "На плажа Чезъл", с участието на ирландската актриса Сърша Ронан ("Изкупление") и Били Хауел ("Дюнкерк"), които се превъплъщават в двама влюбени с различен социален произход. Флорънс е цигуларка от висшата класа, която се привързва към бедния студент Еди, и двамата сключват брак.

Историята проследява техния меден месец на плажа Чезъл. Възхитителният психологически финес, с който романът на Иън Макюън обрисува вътрешния трепет и смущение на двойката, свързани със секса и интимността, е пренесен блестящо на екрана според познавачи.

Режисьор е Доминик Кук, известен с успешните си театрални проекти. В актьорския екип са и Емили Уотсън, Ан-Мари Дъф, Самуел Уест.

Продажбата на early bird билети за официалното откриване на CineLibri започва днес и ще продължи близо месец. Цената е 9 лв. След 19 септември билетите ще са по 12 и 14 лв., а за студенти и пенсионери - 10 лв. Билети има на epay.bg и в Билетния център на НДК.

Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri е от 10 до 24 октомври, с над 300 прожекции, над 40 актуални кинопродукции, много специални гости, събития и емоции, "обещават" организаторите.

Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й форми и е под мотото "Любов между редовете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback