Любомир Асенов
fallback

Пътят на Григор Димитров, който завърши под №3 в световната ранглиста през 2017 г., е проследен в детайли от спортния журналист Любомир Тодоров в първата неофициална биография на родното тенис чудо.

"Григор Димитров – гордостта на България", от издателство "Сиела", е вече в книжарниците. Книгата проследява кариерата на тенисиста от тренировките в родния му град Хасково до триумфа на финалите на ATP тура в Лондон в края на 2017 г.

Журналистът подробно описва успехите на Гришо, когато е юноша, кариерата му при мъжете, мачовете му за България и неговите треньори. Специално внимание е отделено и на живота на тенисиста извън корта.

Големият спортист се занимава с тенис от 5-годишен, тренира в тежки условия, а финансиране за немалка част от участията му в различни турнири осигурява семейството му. На 14 Димитров печели европейското първенство за юноши до 14 години в Острава, Чехия и оглавява европейската ранглиста в своята възраст.

Едно след друго идват и заслужените отличия, които постепенно извоюват на Григор световна слава. През Orange Bowl и US Open до "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", днес целият свят знае кой е Григор Димитров, а многобройните му фенове във всички краища на света подкрепят нашето момче и дават нов повод за гордост на всички българи.

Биографията, която носи и подзаглавието "От кортовете в Хасково до триумфа в Лондон", съдържа избрани интервюта на Григор Димитров през годините, мнения за играта му от видни специалисти, сред които Магдалена Малеева, Пол Макнами, журналистите Татяна Манова, Емил Янчев...

Цветни приложения с близо 50 снимки на фотографа Любомир Асенов илюстрират трудния, но триумфален път на звездата, отдадена на тениса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Другарката по писане

преди 6 години

И колко страници е? 20?

3

БайКольо

преди 6 години

Тоя *** още мляко има около устата, биография пуснал ... ***.

2

M8

преди 6 години

Абе не е ли малко рано все пак?

fallback