Снимка: архив, Reuters
fallback
Брус Спрингстийн ще публикува автобиографична книга през септември, която ще покаже пред читателите как трудностите, с които се е сблъсквал, са вдъхновили музиката му, включително написването на неговия хит от 1975 г. "Born to Run", съобщиха световните информационни агенции.
 
"66-годишният Спрингстийн работи над автобиографична книга от 7 години", оповести издателството "Саймън енд Шустър". Тя е озаглавена с названието на въпросния хит и ще бъде публикувана на 27 септември.
 
"Да пишеш за себе си е забавен бизнес - заявява Спрингстийн. - В подобен проект писателят излага мислите си пред читателя. Опитах се да направи именно това."
 
"Книгата ще опише как Спрингстийн става музикант и защо песента "Born to Run" разкрива повече неща, отколкото феновете са смятали досега", поясниха от издателството, цитирано от БТА.
 
Роденият в Ню Джърси Спрингстийн и неговата група "И стрийт бенд" станаха едни от най-известните рок изпълнители през последните 40 години, издавайки песни като "Born in the USA" и "Glory Days", в които се говори за мечтите и разочарованията на обикновените американци.
 
От албумите на Спрингстийн са продадени над 120 милиона копия. Той е спечелил 20 приза "Грами", една награда "Оскар" и в момента е на турне в САЩ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback