Снимка: Издателство "Вакон"

За да оцелеете в дивата природа, е необходимо да импровизирате, и то доста. И ако някой знае как да го прави, то това е Беър Грилс – безизходицата е принуждавала екстремния авантюрист да се храни с някои особено нелицеприятни храни, като например стомашното съдържание на току-що убито животно или пък алигаторски крака на скара.

Това обаче не е никак учудващо, тъй като търсенето на храна в първобитни условия може да бъде едно от най-големите предизвикателства. Суровата действителност на оцеляването налага по-различно разбиране за храната, която вече не е въпрос на вкус, а жизненоважно гориво за грандиозния сблъсък с Майката Природа. 

В книгата си „Екстремна храна“ Беър Грилс събужда у читателя зова на дивото и  дава безценни уроци за набавяне и приготвяне на храна сред природата, които някой ден могат да спасят живота му.  Наръчникът е подходящ както за начинаещи ентусиасти, така и за опитни приключенци, които желаят да задълбочат бушкрафт познанията си. Написано достъпно и находчиво, ръководството съдържа полезна и разнообразна информация, като златните правила на Беър за събиране на диви растения, универсален тест за ядливост, как се филтрира вода. Книгата достига и до по-сложни въпроси като как се лови, убива и пригатвят диви животни, насекоми, земноводни, крокодили и змии. Също така авторът пояснява как се консервира плячка.

„Екстремна храна“ променя не само начина, по който човек гледа на храната, но и мотивира да всеки да намери изход там, където другите се отказват да продължат.

Беър Грилс е въплъщение на несъкрушимия авантюристичен дух. Екстремният приключенец носи званията „главен скаут“ на Английската асоциация и „почетен лейтенант“ в Кралския флот, защото може да оцелява в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат.

Беър е автор на над десет книги и водещ на популярната документална поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“. Неговите най-нови телевизионни предавания са „Дивото зове“, в което Беър поставя световни знаменитости пред разнообразни екстремни предизвикателства,  и реалити експериментът по оцеляване „Островът на 13-те“. Освен това Беър продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдалечените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителност за деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase