Снимка: архив, Reuters
fallback

Сигурно има какво ново да ни каже известният филмов и телевизионен режисьор Дейвид Линч за себе си. Авторът на "Туин Пийкс" ще обори слуховете за живота си в мемоари, които ще излязат на книжния пазар през 2017 г., съобщи Контактмюзик.

Линч ще работи над томчето съвместно с писателката Кристин Маккена, която за първи път го интервюира през 70-те години на миналия век, пише БТА.

"Много глупости са изписани за мен в книги и интернет. Искам да събера цялата достоверна информация накуп и да я поднеса на читателите. Ако някой иска да научи нещо за мен, ще може да го прочете в мемоарите ми. Не бих поверил подобна задача на друг, освен на Кристин Маккена", се казва в изявлението, направено от Дейвид Линч.

Книгата ще бъде базирана върху 90 интервюта на Маккена с режисьора и негови близки, приятели и колеги. Към тях 69-годишният Линч ще прибави собствените си размишления.

"Подходът на Дейвид Линч към книгата е уникален, какъвто се надявах да бъде. С нетърпение очаквам да видя крайния резултат", казва Бен Грийнбърг от издателство "Гранд сентръл пъблишинг"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback