Руни Мара и Даниел Крейг в екранизацията по романа в "Мъжете, които мразеха жените". Снимка: Александра филмс

Давид Лагеркранц, писателят, който написа продължението на трилогията "Милениум" на покойния автор Стиг Ларшон, подготвя още две книги, съобщава Асошиейтед прес.

Сагата на скандинавската хакерка с татуиран дракон Лисбет Саландер продължи това лято, след като Лагеркранц публикува романа "Това, което не ни убива". "Милениум-4", както нарекоха книгата, се продаде в 80 милиона екземпляра по света, след като бе издадена през месец август, пише БТА.

"Не можах да устоя на изкушението да продължа историята, така че ще напиша още две книги, заяви Лагеркранц. Попаднах в едно приключение, което ми достави голямо удоволствие!"

Стиг Ларшон е автор на трилогията "Милениум", включваща книгите "Взривената въздушна кула", "Момичето, което си играеше с огъня" и "Мъжете, които мразеха жените". Той почина през 2004 г. на 50-годишна възраст и не успя да завърши последния си роман. Книгата "Това, което не ни убива" е дописана от Давид Лагеркранц, съавтор на автобиографичната книга на футболиста Златан Ибрахимович.

Петата и шестата част на поредицата, на които ще е автор Лагеркранц, се очаква да бъдат публикувани през 2017 и 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase