Снимка: Колибри
fallback

Суров трилър, семейна сага с непредвидим развой, проникновено изследване на човешката психика и панорама на извратената ни епоха - всичко това може да открием в "Бонита Авеню".

Книгата на Петер Бювалда излиза у нас на 5 октомври в превод на Мария Енчева.

Сюжетът ни запознава със Сим Сигериус, уважаван ректор на един от най-достолепните холандски университети, блестящ математик и бивш шампион по джудо, щастлив съпруг и баща на две доведени дъщери. Докато сърфира в интернет, Сим се натъква на порносайт, поддържан от собствената му дъщеря и нейния неуравновесен приятел Аарон. По-неприятното е, че скоро след това започва да получава заплашителни есемеси, а междувременно синът му от първия му брак излиза от затвора...

Петер Бювалда е голямата изненада на актуалната холандска проза. „Бонита Авеню” е смайващият му дебютен роман, който незабавно става бестселър, номиниран е за 12 награди и получава три: Награда за дебют „Селексис”, Награда „Антон Вахтър” и Награда за дебют „Академика”. Критиците сравняват Бювалда с ранния Рот, с Франзен и Уелбек, за да подчертаят неговия разказвачески дар и ексцентричния поглед върху начина, по който функционира този объркан свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback