Снимка: архив, Reuters

Писателката Дж. К. Роулинг публикува за посветените книга за Хари Потър в сайта Pottermore. В него тя разказва историята на семейство Потърови.

Оказва се, че историята започна през XII век с вълбешника Линфред. Синът му се оженил за вещица от село, където осем века по-късно са били убити родителите на Хари Потър - Джеймс и Лили. Именно тази вещица била владетелка на плаща - невидимка, играещ главна роля в приключенията на героите на Роулинг.

Още по темата

Следващите поколения на семейство Потър били трудолюбиви и ексцентрични, както и предшественика си Линфред. Според разказа на писателката, двама от потомците на вълшебника, които са и предшественици на Хари са били във върховния съвет на магьосниците.

Също така в Pottermore се появяват репортажи с други събития, свързани около Хари Потър, като например бъдещия филм "Фантастични животни и къде да ги намерим", в който участие ще вземе и Колин Фарел.

Поредицата филми за известния вълшебник излязоха през 1998 до 2007 г. Романите на Роулинг бяха преведени на 77 езика, а общо тиражите надвишават 450 милиона екземпляра. Главните роли във филмите са поверени на Даниел Радклийф, Рупър Гринт и Ема Уотсън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase