Снимка: Сиела

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан може да не е играчът с най-много спечелени титли в този спорт, но за мнозина си остава най-талантливият. Със сигурност е този, който предизвиква най-много внимание на масата. Ракетата, както е наричан, е не просто спортист, той е ходещ скандал и като повечето звезди има сериозни проблеми с алкохола, наркотиците, работохолизма и личните си връзки.

„В най-лошите си периоди трябваше да пуша по един джойнт всяка сутрин само за да мога да функционирам нормално. Без него ставах параноичен и неспокоен”, признава лошото момче на снукъра. Как успява да държи демоните си под контрол, О'Съливан разкрива във втората си автобиография „Бяг”, която е вече по книжарниците от издателство „Сиела”.

За разлика от предишната му автобиография, фокусирана върху ранните му години в снукъра, „Бяг" е задълбочен поглед към това, което крепи един гений през най-тежкия период от живота му и как той успява да продължи напред, дори когато това изглежда невъзможно. Книгата осветлява периода между 2012 и 2013, за които Рони казва: „Най-лудите 12 месеца, дори и според моите стандарти.

От 2003 г. насам Рони печели всичко – от Welsh Open до Embassy World Championship, същевременно се крие от участия и отказва да подписва договори, предизвиквайки коментари от други големи играчи, че показва неуважение към публиката. Името му редовно се появява в таблоидите – „Рони О‘Съливан пренебрегва семейството си“, „Ракетата отново се измъква между капките“, „Рони няма да ни липсва, ако се оттегли".

Но в крайна сметка Ракетата намира начин да се изправи на крака и това, което го спасява, е… бягането! Тичането подкрепя и дава сили на Рони през втората половина на кариерата му. „През първата ѝ половина бяха по-скоро алкохолът, наркотиците и прозакът, които ме държаха праволинеен и съсредоточен (колкото и безумно да звучи).“ Обаче бягането е новото пристрастяване, което измества пиенето и наркотиците – страстта, която остава за цял живот.

От най-мрачните години на безсилието и депресията до върховете на славата „Бяг“ разказва историята на най-запомнящото се лице на снукъра, легендата, която ще остане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase