Ричард Докинс. Снимка: ИК "Изток-Запад"

Българската публика за първи път ще може да се срещне на живо с едно от светилата в науката и вероятно
Най-известния атеист в света – еволюционния биолог професор Ричард Докинс идва у нас.

Авторът на "Себичният ген", "Делюзията Бог" и "Сказанието на прадедите" ще гостува на петото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката от 14 до 17 май 2015г.

Ричард Докинс е британски етолог, еволюционен биолог, атеист и хуманист, с над 10 книги и над 2 милиона продадени копия на само една от тях. Става известен през 1976 г. още с първата си книга "Себичният ген", а провокативният бестселър "Делюзията Бог", му носи световна слава. Обявен за един от “четирите конника на новия атеизъм“, той посвещава огромна част от своя живот на разпространението на рационалния поглед към света, на еволюционните идеи и научното самосъзнание, сблъсквайки се в публични дебати с редица теолози и дори колеги учени.

Презентацията на проф. Докинс на Софийския фестивал на науката ще бъде на 16 май от 18.30ч. на Голяма сцена на Театър София. За първото си посещение в България той е избрал темата "По-странна отколкото можем да предположим". Заглавието е заимствано от Джон Холдейн, британски генетик и еволюционен биолог, който казва "Не се съмнявам, че в действителност бъдещето ще бъде много по-изненадващо от всичко, което мога да си представя. Подозирам, че Вселената е не само по-странна отколкото предполагаме, а по-странна отколкото можем да предположим."

Софийският фестивал на науката е за тези, които искат да открият и разберат чудесата на света около нас. Той се осъществува около Театър София и парк Заимов и цели да повиши интереса на младите хора и децата към науката и да информира широката общественост за най-новите теми, по които работят учените в България и по света. По традиция четирите дни на фестивала, от 14 до 17 май, ще предложат богата програма от над 60 събития за всяка възраст, професия и занимание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase